27 Temmuz 2015 Pazartesi

Bir Dünya Bir TÜRKİYE-3

Bir Önceki Yazımın Son Kısımlarında Hain Sıfatını Kullandım. Neye Yapılırsa Hain  Denir, kime veya Kimlere Hain Denir, Hainliğin Dünya daki Ve Bizdeki Cezası ve Karşılığı Nelerdir Elbette ki Siz Değerli Okuyucularım Araştıracaktır.
Ben Buradan Kısa Olarak Sadece  TDK (Türk Dil Kurumu ) daki Tanımını Yapacağım ve Devam Edeceğim. 
"    hain  sıfat (ha:in) Arapça ¬¥¢in
1. sıfat Hıyanet eden (kimse)
"Bu anlayışsızlığa ve bu vatan hainlerine vahvahlanır, acır gibiydiler." - T. Buğra"

2. Zarar vermekten, üzmekten veya kötülük yapmaktan hoşlanan (kimse)
"Siz galip olduğunuz için cesur ve hain görünüyorsunuz." - A. Gündüz 

3. Kötü niyeti olan
4. ünlem Sitemli bir seslenme sözü
"Hain! Biz seninle böyle mi konuşmuştuk? "

Buna Bir de VATAN Haini Dersek Ne Anlam İfade Edebileceiğini Hepimiz Anlayabilecek Yetiye Sahibiz.
Devrimler Yenilikler İçindir, Zulme Karşı Durmak ve Halkın Faydası İçin Yapılırsa Devrimdir ve Devrimler ki Halk Tarafından Yapılır. Halkların Desteklemediği Bir Devrim Ne Hayat Bulabilir ne de Ömrü Uzun Olabilir.
Hepimiz Biliyoruz Ki 90'lar ve İki Binler Dönemlerine Kadar Ülkem Yöneticilerinin Basiretsizliğini.
Öyle Basiretsizlik ki Ne Yaptıkları Unutulu ne De Yutulur Şeyler. Yutmayız.
Türk Demek  İnandığı Uğuruna Hayatını verebilecek Kişiye Denir. Töresine Bağlı Manasında. Bizim Töremizde Basiretsizliğe Yer Yok. İki Binlerden Sonra Ülkemde Çeşitli Kesimleri Desteklediği veya Desteklemediği Bir Hükümet Geldi Ve Çeşitli Siyasal Olsun Ekonomik Olsun Veyahut Birçok Alanda Revize Edici Faaliyetleri Olmuştur. Daha Önceki Liderler İçin Söylediğimin Aynısını Bu Hükümet İçin de Söyledim. Sevmek Zorunda Değiliz Fakat Sayğı Göstermek Zorundayız. Varsa Hataları Dile Getirmemiz Gerekli, Uyarmamız ve Bu Uyarının Neticesini Alana Kadar da Arkasında Durmamız Gerekmekteydi.
Belki 13 Yıllık Hükümetlikleri Dönemi Boyunca Gözlerimizi Kapattık, Kulaklarımızla Duymadık ve Bir Şekilde Doğru Olan veya Yanlış olanın Hakkını Teslim Etmedik Bu Halk Nazarımızda Bizim Hatamızdı. En Etkin Faaliyetleri İse Türkiyem İçin Bir Kanser Niteliğini Taşıyan Pekaka Terör Örğütüne Dayalı Kürt Sorunu Diye Adlandırılan Siyasal Düzensizliği Çözmeye Çalışması Olmuştur. Önceki Siyasal İstikrarımıza Baktığımızda Ülkem Ezmeye Demir Yumruk Politikası Güderek Ezmeye Yönelmiş ve Kürt Bile Diyememiştir. Kürt Vatandaşlarımız. Ama Bu Dönemde Kendilerine Bir Kimlik Kazandıkları Gibi Bizim Elde Edemediğimiz Bir Çok Hakka Da Demokratik Açıdan Sahip Olmuşlardır. Bu Problem Baş Gösterdiği Günden bu Günümüze Giderek Büyüyerek Gelmiş ve 40 Yıllık Serüven Sonunda Görülmüştür Ki Öldür ve Gerekirse Öl Mantığı Bir Çözüme Kavuşturmamıştır. Netice İtibari İle de Çözüm Denilen Demokratikleşme ve Eksik Hakların Hak Sahibine İadesi  Şeklinde Açıklanacak Süreç  Karşılıklı Konuşma İle de Çözülemeyecek Şekilde Taraflarca Muhattap Değildir. Bu 13 Yıllık Hükümetleri Döneminde Düşmanca Bir Tavırla Karşılaşan ve Bunu Yenmektense Herkes Tarafını Seçsin Politikası İle de Bu Nefretin Artmasına Sebep Olan Hükümet, Süreç Boyunca Eski Hükümetlerin de Yaptığı Gibi Basiretsiz Hareketler Etmiş ve Devletin Kendi İç Bünyesinde Otorite Boşluğuna Sebep Olmuştur. Gözlerimizle Görüyoruz ki Türk Silahlı Güçlerinin Elleri Kolları Bağlanmış ve Sadece Etnik Açıdan Türk Vatandaşlarına Karşı Çalışır Olmuştur. Bu Günlerde ( 27 Temmuz 2015) Bu Hatadan Dönülmüş ve Eski Politika Usulu Öl ve Öldür Mantığı İle Pekaka Terör Örğütünün Her Türlü İç ve Dış Yapılanmalarına Karşı Silahsal Mücadeleye Başlamıştır. Bunun Eski Yöntemlerden Tek Bir Farkı Vardır O Da Daha Önce Yapılmayan Hak İadesi ve Silah Bırak Uyarısının Yapılmış Olmasıdır. Bu Uyarılar ve Hakların Hak Sahiplerine Verilmesinin Denenmiş Olması Neticesi İle Hükümete Bu Açıdan Bu Politikasında Destek Verilebilir. Ama Korkutucu Yanı İse Ülkem Tarihinde 60'lardan İki Binlere İç Kaosun Tekrar Meydana Gelebilir Bir Potansiyele Sahip Halk Kitlesinin Direnişe Geçmiş Olmasıdır. Kürt Halkı Kendilerine Verilen İmtiyazı Görememiş ve Bunu Suistimal Etmiştir. Devletin TÜRK Halkı İle Değil de Türk Halkına Ragmen Bu İmtiyazları Vermiş Olmasını Görememiş ve Yine Atam Sözleri " YÜZ VERİR İSEN AYIYA GELİR S...R HALIYA" ile Tam Olarak Anlatılacak Durumu Yapmışlardır. Hain Olmayın Vatan Sahibi Olun.
Dünya Tek Millet Değil ve Hiç Bir Zaman da Olmayacaktır. Dostunuzu ve Dostumuzu İyi Seçmemiz Gerek. Sizlerden Gelen Mailler Doğrultusunda Bu konuyu Dallandırabilirim Ama Benim İçin Ateşimin Söndüğü Yazıdır Bu Konuda
Selam ve Dua İle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder